Tehnologii pentru condus

Condusul urban – o plăcere!


B-MAX transformă condusul prin oraș într-o experiență cu adevărat plăcută și la îndemână. Iar asta datorită tehnologiilor avansate din dotare și unui set de caracteristici surprinzătoare pentru o mașină de dimensiunea ei. Dacă mai pui și sistemul ingenios de deschidere a ușilor, B-MAX îndeplinește toate exigențele șoferului modern.

B-MAX este echipat cu tehnologii de vârf, care te ajută, practic, în fiecare aspect al condusului.
 

B-MAX frânează în locul tău, pentru a evita coliziunile la viteze scăzute
Inovativul sistem Active City Stop te ajută să eviţi, sau cel puţin să atenuezi, coliziunile din traficul urban, la viteze sub 30 km/h. dacă sistemul detectează oprirea bruscă a maşinii din faţa ta, va acţiona în mod automat frânele.
 

Control sporit la plecarea din rampă
Sistemul de Asistență la pornirea din rampă te oprește din alunecarea spre spate, atunci când pornești din rampă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii asupra frânelor pentru încă 2,5 secunde, adică destul timp pentru ca să-ți poți muta piciorul de pe pedala de frână pe cea de accelerație. De asemenea, este util pentru pornirea și oprirea pe suprafețe înghețate sau cu polei.
 

Dai cu spatele mai ușor și mai sigur
Stâlpi, gărdulețe, ziduri joase sau copii jucându-se... Camera pentru vizualizare spate îți arată tot ce se află în spatele mașinii, pe ecranul sistemului de navigaţie. Pe lângă faptul că poți vedea lucruri pe care, altfel, le-ai fi omis, te ajută și la parcarea cu spatele, afișându-ți pe ecran linii virtuale care să te ghideze în cele mai strâmte locuri. Pentru un maxim de confort, Camera vizualizare spate se activează automat când schimbi în marșarier.
 

Fără stres la parcare
Senzorii de parcare (dotare opțională) te ajută să aproximezi mult mai corect distanțele dintre mașină și un obstacol din fața sau din spatele mașinii. Senzorii declanșează un semnal audio, care se intensifică pe măsură ce te apropii de obstacolul respectiv. Sistemul este conceput pentru ca tu să poți parca mai rapid și mai sigur.
 

Aderență maximă pentru mai mult control
Sistemul de Control avansat al cuplului motor culege informaţii privind suprafaţa de rulare de 100 de ori pe secundă. Pe baza informațiilor captate, sistemul menține un echilibru permanent între puterea de tracțiune și forța de frânare transmise către fiecare din cele două roți din față. Inclusă ca dotare standard, această tehnologie maximizează aderența la sol și sporește manevrabilitatea autovehiculului, fiindu-ți mult mai uşor să parcurgi curbele şi sinuozităţile traseului.
 

Consum redus cu Direcția asistată electric
B-MAX este dotat cu Direcție asistată electric (EPAS), care se adaptează automat în funcție de situație. Când conduci prin oraș la viteze mici sau când parchezi, fiecare mișcare a volanului este mai lină și mai fluentă, sporind astfel manevrabilitatea mașinii. La viteze mari (pe autostradă, de exemplu), sistemul face mișcarea volanului mai rigidă, pentru a-ți oferi mai mult control și siguranță. Această tehnologie inovativă intră în acțiune doar la nevoie, astfel că folosește mai puțină energie, consumând mai puțin combustibil.
 

Drumurile lungi sunt mai relaxante
Dacă ești pe autostradă, poți seta viteza dorită direct de pe volan. Sistemul de Control al vitezei de croazieră menține viteza setată, astfel încât nu mai e nevoie să ții apăsată pedala de accelerație. Vrei să mergi mai repede sau mai încet? E simplu: ajustezi viteza din aceleași comenzi manuale de pe volan.
 

Consum mai redus cu ajutorul sistemului Auto-Start-Stop
B-Max este echipat, în versiunile cu motorizări EcoBoost, cu sistemul Auto-Start-Stop, care opreşte automat motorul atunci când maşina este staţionară, de exemplu la un semafor. Iar atunci când eşti gata să te pui din nou în mişcare, motorul va reporni automat. Această funcţionalitate se traduce în cele mai bune niveluri de emisii şi consum din clasă: emisii de numai 114 grame CO2/kilometru si consum mixt de 4,9 l / 100 km.