Performanță și eficiență

Puternică şi cu un consum redus de combustibil


Datorită motorului de 1,0 litri, de vârf în clasa sa, cu 3 cilindri, extrem de eficient şi al tehnologiilor de reducere a consumului de combustibil, noua Fiesta garantează o economie impresionantă de combustibil, fără a compromite puterea sau performanţele.

Motoare


Cu noua Fiesta, nu trebuie să alegi între putere şi consum redus de combustibil.
 

Profită la maximum de motorul tău.
Motorul revoluţionar pe benzină EcoBoost de 1,0 litri, cu 3 cilindri, îţi asigură puterea la care te-ai aştepta de la un motor de 1,6 litri convenţional, însă utilizează cu până la 24% mai puţin combustibil, cu emisii de CO2 cu 25% mai reduse, de numai 99 g/km.
 

Două motoare diesel eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil
Motorul TDCi de 1,6 litri dezvoltă 95 CP şi oferă cel mai mic consum din clasa sa, de 3,3 l/100 km, cu emisii de CO2 de numai 87 g/km. Ca alternativă, motorul TDCi economic, de 1,5 litri dezvoltă 75 CP şi păstrează consumul de combustibil la un nivel scăzut, de 3,7 l/100 km, cu emisii de CO2 de numai 98 g/km.
 

Transmisie automată eficientă, uşor de utilizat
Motorul pe benzină TI-VCT, de 1,6 l, este prevăzut cu cutia de viteze PowerShift. Îmbinând confortul asigurat de transmisia automată cu controlul asociat unei cutii de viteze manuale, această cutie de viteze automată, cu 6 trepte de viteză şi dublu ambreiaj, preselectează următoarea treaptă de viteză, pentru a nu pierde din putere atunci când treci de la o treaptă de viteză la alta. Schimbările rapide şi uniforme ale treptelor de viteză ale acestei cutii de viteze asigură un condus mai plăcut şi mai confortabil şi garantează, de asemenea, un consum redus de combustibil şi un nivel scăzut de emisii de CO2 față de cutiile de viteze automate tradiţionale.
 

Transmisie manuală cu 5 trepte de viteză, economică
Motorul EcoBoost de 1,0 l este prevăzut cu o transmisie manuală cu 5 trepte de viteză, reglată şi optimizată pentru a se potrivi caracteristicilor motorului.

Economie


Tehnologiile cu consum redus de combustibil ale modelului Fiesta vor reduce emisiile şi te vor ajuta să economiseşti bani.
 

Foloseşti mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop
Atunci când Fiesta se opreşte la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie opţională opreşte automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum aerul condiţionat, radioul şi Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză, ca de obicei, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de util în traficul intens al orașului, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (mediu urban).
 

Un sistem de informare inteligent care te ajută să conduci mai eficient
Sistemul inovator Ford Eco Mode evaluează în mod continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizează viteza, schimbarea treptelor de viteză, frânarea şi nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasări pe distanţe scurte şi lungi. Apoi, software-ul inteligent îţi oferă recomandări legate de modul de îmbunătăţire a economiei de combustibil.
 

Un mod mai eficient de a-ţi reîncărca bateria
Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de încărcare regenerativă inteligentă reîncarcă bateria doar atunci când este nevoie şi, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operaţiuni atunci când apeşi pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii.
 

Indicator care semnalează momentele optime pentru schimbarea vitezelor din punct de vedere al consumului
Un indicator luminos de pe panoul de bord îţi indică momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă şi eficientă de a asigura deplasări cât mai economice.